Verkligt representativa restauranger i Åbo x 4

Vart ska man gå i Åbo om man vill njuta av en riktigt lång, fantastisk måltid? Här har du några kvalitetsrestauranger i Åbo för dem som gillar god mat.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Hügge

Hur skulle det smaka med lite läcker vegomat? Då ska du prova Hügge! På Hügge, som är en av alla restauranger som ligger kring Lilltorget, är allt hygge: ljus lokal, trivsam inredning – och fantastiskt god vegetarisk mat.

På Hügge lagas det läckerheter som är en fröjd både för ögat och gommen. Oavsett vad man väjer på menyn får man alltid något färgglatt som smälter i munnen. Man vet inte vilken sorts magi de egentligen utövar i köket, men det fungerar! Prova både lunch och middag.

2Ludu

Förtjusande Ludu ligger i en gammal måleributik med en fläkt av gammal källarvåning. Restaurangen är dunkel och varm och inredningen utmärks av ett rutigt golv som lämnats kvar som det såg ut ursprungligen och en stor flygel som ståtar mitt i restaurangen. 

Restaurang Ludu, som erbjuder fine dining, är rätt val för den som vill ha en måltid av lite högre klass. Varje rätt på avsmakningsmenyn är som ett eget konstverk, och den veganska versionen hamnar inte alls i skuggan av den ordinarie. Ludu är som bäst i skenet av stearinljus i kvällsmörker, men även lunchen är värd ett besök. MUMS.

3Nooa

Tvåvåningsrestaurangen Nooa slog upp portarna bredvid Åbo gästhamn våren 2017. Den eleganta byggnaden med rena linjer ligger precis invid stranden. Inuti är restaurangen en kombination av skandinavisk fräschhet och marin stil. Maten leker med nordiska smaker, men med en härlig twist. 

Takterrassen är definitivt en av Nooas bästa sidor, där man kan äta eller ta en drink. I matsalen på nedervåningen kan man titta på kockarna som jobbar i det öppna köket eller beundra båtarna som ligger förtöjda utanför. Äntligen finns det en sådan pärla utanför stadskärnan!

4Pinella

Pinella, som ligger några steg från domkyrkan, andas Åbo och var på 1900-talet författarnas och konstnärernas bohemiska mötesplats, men dess historia går längre tillbaka än så, ända till början av 1800-talet. 

En angenäm plats för ett glas eller en bit mat, inne under stämningsfulla valv eller på uteserveringen. Från den historiska pelarraden breder sig åstranden ut som ett vykort. På den sida som vetter mot Porthansparken ligger Puu-Pinella, där man blandar cocktails som enligt många är stadens bästa. Pinella har även livat upp miljön på Gamla Stortorget med ett evenemangstält och livemusik. 

Publicerad | Uppdaterad

Läs mer