Evenemang

Julmarknad på Gamla Stortorget

Upplev en sagolik julstämning under veckoslut på Gamla Stortorget 28–29.11, 5–6.12, 12–13.12 och 19–20.12.2020 kl. 11−17. Hela familjen trivs på julmarknaden på Gamla Stortorget med sin traditionella julstämning, lockande dofter, sagor, dans, musik och rader av marknadsstånd.

Turku Grand Cocktail Weekend

Evenemanget Grand Cocktail Weekend ordnas nu för tredje gången med flera bartendrar i världsklass som gästar Åbos cocktailbarer. Europas toppbartendrar gästar elva åboländska barer runtom i staden under det tre dagar långa evenemanget.

Hamnfestivalen vid Aura å

Hamnfestival vid Aura å kommer att hållas nästa gång 27. − 30.5.2021. Den långa evenemangshelgen består intressanta program som arrangerats av Åbo stad och dess lokala samarbetspartner. Vilket kunde vara bättre sätt att öppna sommarsäsongen än den härliga och soliga åstranden och det mångsidiga programmet som säkert innehåller någonting att göra för alla!

Nypotatisfestivalen

Nypotatisfestivalen i Åbo hyllar nypotatisen för tionde gången 11–12/6 2021. Festivalen hyllar Finlands enastående nypotatis genom att bjuda på potatisrätter i gott sällskap späckat med ett glatt program.

Medeltidsmarknaden

Medeltidsmarknaden är Finlands största medeltida och historisk evenemang som hålls på Åbo. Kliv in i medeltiden bland marknadsstånden på Gamla Stortorget i Åbo under Medeltidsmarknaden och möt artister, narrar och musikanter. På området för arbetsdemonstrationer visar hantverkarna upp medeltida arbetsmetoder. Medeltidsmarknaden i Åbo erbjuder trivsel och underhållning för hela familjen!

Ruisrock

Ruisrock är ett av Finlands ledande och äldsta kulturevenemang. Över en helg tar festivalen med besökaren på en resa till en annan värld, fylld av vänskap och frihet. Förutom det mångsidiga programmet kan man på Ruisrock även njuta av mat och dryck av hög kvalitet. Ruisrock finns till för att tillföra mer glädje och lycka i världen.

Archipelago Sea Jazz

Archipelago Sea Jazz är en unik festivalserie, vars fyra evenemang bjuder på toppmusik och skärgårdsstämning sommaren 2021. Festivalerna lockar jazzfolket att njuta av den havsnära atmosfären i Dalsbruk, Korpo, Runsala varv i Åbo och i Mariehamn. Jazz i världsklass och skärgårdens särskilda stämning: detta är Archipelago Sea Jazz.

Down By The Laituri

Stadsfestivalen down By The Laituri växer och utvecklas! I det historiska området kring Domkyrkotorget byggs det upp en inramning av ännu högre klass där besökarna kan njuta av avkopplande festivaldagar fyllda av musik. Det kommer att finnas ett mångsidigt och namnkunnigt utbud av artister. Dessutom bjuder restaurangerna på god mat i toppklass och det visas intressant konst.

Challenge Turku

Challenge Åbo tar med sig en internationell triathlontävling till Åbo och den ikoniska åstranden vid Aura å. Fastän tävlingen hämtar samman trathlonproffs och finska toppnamn för att tävla är Challenge Åbo också ett sportevenemang för hela familjen. Tröskeln för att delta är låg eftersom det finns sträckor för alla åldrar och nivåer!