Evenemang

Utställning 40 000+

På Forum Marinum kan du nu uppleva skärgårdens magi på land. Den nya utställningen, 40 000+, har fått sitt namn av antalet öar och holmar i Skärgårdshavet och sammanför människorna, naturen och livsstilen i skärgården. På den funktionella utställningen får besökaren uppleva, se och höra om livet i skärgården bland annat via minidokumentärer och videokonstverk.

Åbodagen

Staden fylls av evenemang på Åbodagens veckoslut! Åbodagen har firats sedan år 1961 med mångsidigt program, som kulminerar i det traditionella fyrverkeriet på Samppalinnaberget kl. 21. År 2020 firas Åbodagen söndagen den 20. september och festyran pågår under hela veckoslutet. I veckoslutets program finns utbud för Åbobor som är intresserade av såväl musik, dans, sport som historia.

Julmarknad på Gamla Stortorget

Upplev en sagolik julstämning under fyra veckoslut på Gamla Stortorget. Hela familjen trivs på julmarknaden på Gamla Stortorget med sin traditionella julstämning, lockande dofter, sagor, dans, musik och rader av marknadsstånd.

Ruisrock

Ruisrock 2021 har tyvärr ställts in på grund av situationen med coronaviruset. Festivalen hålls nästa gång den 8–10/7 2022 i Runsala i Åbo.