Hotellrum på en tallgren? På Spahotell Ruissalo kan du sova i ett träd.

Ett tält som hänger i luften låter genast bra. Det är någonting spännande, nytt och avlägset bekant för människan. Dessa tält som är uppspända i luften finns nu på strandklipporna vid Spahotell Ruissalo och kan bokas precis som ett vanligt hotellrum.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Tentsile hängs upp mellan tre stadiga träd. Det finns många anledningar till det, men en är att man genom att hänga upp det i luften kan sova på platser där man annars inte hade kunnat resa ett tält. Som i Runsala, vid en bergskam.

Det hängande trätältet är framför allt ett roligt sätt att övernatta.

Det hängande trätältet är framför allt ett roligt sätt att övernatta. Man kommer in i det hängande tältet genom dragkedjan eller ”agentlåset” under tältet. Man får då bort regnskyddet, varefter man kan gona sig under bar himmel under natten. När den ena rör sig rör sig även den andra. Ofta ger det upphov till fnitter.

Tentsile är ett nytt sätt att sova utomhus, som får en att se sommarnatten på ett helt nytt sätt. Det är att gå tillbaka till det primitiva , och känns därför ganska naturligt. Det är samma vibbar som i en hängmatta och hängmattan har ju varit en symbol för avkoppling ända sedan Columbus tid. Låt oss
alltså sova i ett träd, det är bra för människan.

Och även om de övernattar i skogen har gästerna tillgång till alla
spahotellets faciliteter. Man är alltså inte helt utlämnad till naturen.

Och det finns ju så mycket mer att se och göra i Runsala! På många ställen prisar man den omgivande naturen, men ön Runsala har ett trumfkort som andra inte har – här växer halva Finlands eklundar. Eklundar ger en inramning för alla typer av utomhusaktiviteter, men i synnerhet en aktivitet är populär bland besökarna.

Golf

I Runsala finns det en parkbana på championship-nivå, som håller sig i utmärkt skick år efter år och är medlemmarnas stolthet. Om man inte har något green card i fickan har man perfekt utsikt över öns vyer på en mountain bike. Under ett besök hinner man bekanta sig med såväl den vackra badstranden i Saaronniemi som Folkparken där Ruisrock brukar hållas och botaniska trädgården med femtusen växtsorter.

Man bör också se ön från vattnet. Därför kan man låna en kajak eller två på stranden vid spahotellet. En paddeltur på havet får en att koppla av och viktigast av allt – man får mycket bra bilder till Instagram.

LÄS MER OCH BOKA:

Samarbetspartner är Sunborn.

Text Juuso Suominen. Foton Terri Vahtera.

Publicerad | Uppdaterad

Läs mer