Fun Dining x 4

Hugg in på en hummer eller ta en tugga av en läcker hamburgare – på de här restaurangerna hittar du smaker från Medelhavsköket med nordiska inslag. Överraskas, ha det trivsamt och njut.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Gunnar Eatery & Bar

Gunnar är ett nytillskott i Åbos restaurangvärld som öppnade på gatunivå i Turun Seurahuone i februari 2019. På ”Gunu” ser man på ätandet som en njutning. Socialt ätande, d.v.s. portioner som delas mellan sällskapet, utgör kärnan i restaurangens filosofi.

De olika portionerna bildar delikata, genomtänkta helheter som det är kul att upptäcka och njuta av tillsammans. Lokalfärgen syns väl såväl i dukningen som i själva maten – det är så man blir varm om hjärtat!

2Sergio’s

​​​​​​​Restaurang Sergio’s har funnits på Västra Strandgatan sedan 2003 och är redan en av klassikerna bland restaurangerna i Åbo. Om italiensk matkultur är din grej så får du ditt lystmäte här. 

Sergio’s ägare är alla italienare, vilket förklarar den stora satsningen på att maximera kvaliteten på de traditionella italienska rätterna och specialiseringen på italienska viner (det finns svindlande 150 sorter på vinlistan).

Råvarorna kommer till största delen från Italien, vilket förklarar den genuina känslan. Prova åtminstone restaurangens pizza bakad på egen surdeg – den är godare än man kan beskriva med ord!

3Gustavo

På Gustavo känner man smaken av ägarnas passion för medelhavsköket. Gästerna tas emot med öppen famn och ställets själ, köksmästaren och ägaren Markus, ser till att ingen går härifrån hungrig. På menyn hittar man klassiker och säsongsläckerheter som byts ut varje vecka av de viktigaste råvarorna från medelhavsköket. Allt görs från grunden, vilket känns på smaken. 

Gustavos specialitet är plockmat, pintxos, som kan ätas som förrätt eller plockas ihop och serveras som till exempel en hel middag. Vinerna är utvalda med omsorg och i sortimentet hittar man även viner som inte finns på Alkos hyllor.

4Bassi

Restaurang Bassi är den färskaste fiskerestaurangen i Åbo! Bassi ligger i Åbos bästa läge: intill Aura å, mitt i hjärtat av staden. 

​​​​​​​Bassi är specialiserad på fisk- och skaldjursrätter som är lagade för att delas. Kungen på menyn är det generösa skaldjursfatet – en imponerande syn när den kommer till bordet! Om man inte tycker om skaldjur finns det även kötträtter och vegetariska rätter på menyn.

Bassi har fått sitt namn från den arkitekt som har ritat huset, Charles Bassi. På helgerna har man Club Bassi Karaoke Bar på tredje våningen, och takterrassen är pricken över i.

Publicerad | Uppdaterad

Läs mer