Shopping x 4

Gå igenom de små butikernas specialiteter och drunkna i köpcentrets myller. Ready, set, shop!

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1KUI Design

KUI Design-butikens superfina trähusmiljö invid Aura å är värt ett besök, och var annars kan man hitta Tälpual ja toispual -boxershorts? När de nyutexaminerade designerna funderade över varför de har valt den bransch de valt och hur de skulle få jobb kom de att tänka på frågan KUI. 

De flesta textilvarorna från KUI Design, från gymnastikpåsarna till jättekuddarna, sys fortfarande för hand på andra sidan ån. Här syns passionen för att skapa nytt och den glada stämningen smittar även av sig på kunderna. 

2Putiikki Roosa

I modebutiken Putiikki Roosa hittar man klassiskt romantiska kläder och accessoarer, långt från massmodet. Endast kvalitetsmärken ingår i sortimentet, som exempelvis Ewa i Wallas och Odd Mollys kläder samt Campomaggis väskor som är handgjorda i Europa och Brakos skor. De hittar man inte i närområdet och inte nödvändigtvis någon annanstans i Finland heller.

Putiikki Roosa i den idylliska gamla stan i Nådendal är som en tredje dotter för ägaren Kirsi, och alla fantastiska varor som säljs här är omsorgsfullt utvalda. Kläderna, skorna och väskorna kombinerar det feminina med det överraskande. Förutom fantastiska varor får man även bra service – och kunniga råd om man vill förändra sin stil.

3Köpcentrumet Skanssi

Skanssi ligger i direkt anslutning till motorvägen till Helsingfors. Oberoende av om du anländer med bil till parkeringshuset, som är gratis, eller till fots, med Fölicykel eller med buss direkt till dörren så undviker du trängseln i centrum.

Stämningen i det stora och öppna köpcentret är avslappnad och utanför de stora fönstren skymtar naturen. Shoppingen har gjorts så smidig som möjligt utan att kompromissa med mångfalden – i Skanssi får du allt på samma gång, från lokala läckerheter till internationellt mode från över 90 butiker.

I Skanssi slutar inte det gröna med miljön – det har valts till Finlands mest ansvarsfulla köpcenter. Här återvinner man och sparar energi på många smarta sätt. En rolig detalj: På Skanssis gator bor köpcentrets eget bisamhälle, och bina producerar köpcentrets egen honung.

4Forum Marinums museibutik

Om du tycker mycket om havet kan du få en bit av havstemat med dig hem från museibutiken på Forum Marinum. Däcksplankorna i den sympatiska tjärdoftande butiken kommer för övrigt från Suomen Joutsen.

I fåtöljen i museibutiken kan du uppleva ett bokäventyr i exempelvis en ubåt eller ångbåt. Genom att köpa stödprodukter till fartyget Sigyn stödjer du bevarandet av historien: intäkterna kommer att användas till att renovera handelsfartyget från 1887, vars motsvarighet inte har bevarats någon annanstans i hela världen.

Publicerad | Uppdaterad