Åbos mest smakfyllda tur – Food Walk

Favoriten bland finsmakare i Åbo året om är Food Walk-turen. Den här smakfyllda turen kan man göra med kompisgänget, en partner eller en vän eller varför inte ensam.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Food Walk är favoritturen bland finsmakare som har skräddarsytts av Visit Turku och dess samarbetspartner, då man kan välja fem favoriter bland tio fantastiska restauranger att äta på. Food Walk-kortet, som kostar 48 euro, kan enkelt beställas i Kiss my Turku-webbshoppen eller köpas på turistinformationen som ligger på Salutorgets Monitori.

Trygga restauranguppleverser

Att köpa ett Food Walk-kort är ett bra och enkelt sätt att stödja restaurangerna i Åbo. Under coronatiden har man på restaurangerna följt säkerhets- och hygienkraven och är ytterst noga med hygienen. Det är färre platser är normalt för gäster på restaurangerna, så man sitter glesare. På restaurangerna i Åbo kan och får man njuta och samtidigt känna sig trygg, då man alltid tar mycket väl hand om gästerna, även under dessa exceptionella tider.

Food Walk-kortet gäller fram till slutet av 2021, så under stängningen på grund av corona i mars kan man inte äta på restaurangerna, men man kan ändå köpa kortet i förväg och gå dit och äta senare.

Food Walk-mat även för avhämtning

När man använder Food Walk-kortet rekommenderar vi alltid att man bokar bord i förväg. När man bokar bord bör man tala om att man har ett Food Walk-kort så att det går så smidigt som möjligt. Det är bra att boka i tid om man vill använda kortet under en kväll. Kortet gäller i tre dygn från det första restaurangbesöket. Om man hellre vill använda kortet genom att beställa mat hem för avhämtning erbjuder huvudparten av restaurangerna nu även denna möjlighet. Be om mer information på turistinformationen!

Deltagande restauranger och Food Walk-rätter

Brahen Kellari: Taste of Turku Appetizer

Bryggerirestaurangen Koulu: bryggeriets korvtallrik med tillbehör

Café Art: Kaffe eller kaffedryck av kaffe från rosteriet Turun Kahvipaahtimo och en valfri tårtbit

Cafe Brahe: ½ baguette och färskpressad juice

di Trevi: di Trevis tapasplanka

Grill it! Marina: Husets varma chokladtårta

Gustavo: två av Gustavos veckans pintxos

Pinella: köksmästarens förrätt

Smör: dagens förrätt av närproducerade säsongsråvaror.

Svarte Rudolf: Svartes berömda strömmingar

Be om mer information och köp Food Walk-kortet

Text Susanna Pietilä, Eva-Stina Oikia och Maija Ryyppö. Foton Food Walk-restauranger.

Publicerad | Uppdaterad

Läs mer