Unika ölsorter och utvalda viner x 3

Professionell personal, högklassigt dryckesutbud och intressant miljö tar dryckesupplevelsen till nya höjder.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Old Bank

I hörnet Auragatan-Slottsgatan byggdes år 1907 Turun Osakepankki – Åbo Aktiebank. Nu är det krogen Old Bank, Pankki (Banken), bland vänner. 

När man talar om den här banken är det två saker som höjer sig över allt annat: dryckessortimentet och interiören från 1907. Du kan välja din favorit bland exempelvis 150 ölmärken, varav flera endast finns på Old Bank. Inredningen har däremot bevarats så nära ursprunget som möjligt, så att du kan sitta vid valfritt bord och föreställa dig att du befinner dig i bankvärlden i början av 1900-talet. 

2Bryggerirestaurangen Koulu

I skolbyggnaden som blev färdig år 1889 finns det numera en restaurang-bar och Finlands största restaurangbryggeri. Förutom Koulus egna öl- och cidersorter finns här ett av stadens mest heltäckande whiskeysortiment samt en vinstuga specialiseradvin. På väggarna hänger gammalt undervisningsmaterial och det finns även skolbänkar.

Lokalerna har till stor del bevarats som de var ursprungligen – man kan exempelvis sitta och småprata i en historiesal. I kabinettet på övervåningen kan man anordna evenemang och möten, och i festsalen Bellman får även ett större sällskap plats. Från bakdörren kommer man in i en terrassträdgård i biergarten-stil, där man på något sätt alltid får plats. Inte för att det är tråkigt där på något sätt – utan för att det är Åbos största terrass.

3Vin

Om du tycker det minsta om vin måste du nästan kolla in det här stället. 

Under samma tak ryms det en häpnadsväckande mängd kunskap och yrkesskicklighet, för att inte tala om de intressanta flaskorna. Här finns över 200 viner, och oavsett vad som rör sig i ditt huvud när det gäller vin får du svar och personlig service här. Som sällskap till vinet finns det ostar, pajer och andra salta smårätter.

Restaurangen anordnar även regelbundet temaveckor och provsmakningar av viner. För den som arbetar under veckan låter det särskilt bra med Vinmåndag

Publicerad | Uppdaterad