Vatten i Åbo x 3

Segla Aura å runt med picknickbåt eller njut av lugnet i Airisto på däcket till ett kryssningsfartyg. De som gillar fart och fläkt tar en motorbåt och susar iväg till Nådendal för en weekend.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Buster Rent

I en båt kan man uppleva Åbo på ett helt nytt sätt, oavsett om det handlar om en dagsutflykt i skärgården eller en hel helg i båten. Ett varningens ord: när man brusar fram på fjärden är det svårt att låta bli att drömma om en egen båt. 

Buster-båtar kan hyras både i Åbo och Reso. Man kan antingen beställa en båt som redan är sjösatt eller en som levereras på en trailer på valfri plats. Om man har riktigt mycket båtfeber kan man hyra en båt för hela sommaren.

2Låna

Låna är ett roligt sätt att ta Åbo i besittning. I en egen picknick-båt kan man glida fram mjukt på Aura å och får bestämma rutten helt själv. Man kan hoppa på båtarna med ett gäng kompisar, hela familjen eller på tu man hand för tidernas dejt – 2–8 personer får plats. Man får även ta med sig sitt husdjur.

Ombord på Sintonic, Kuppi, Kippo och Linda kan du titta på sevärdheter, spela musik via Bluetooth och njuta av matsäcken mitt på ån. Boka en båt på nätet eller gå dit direkt.

3S/s Ukkopekka

Ukkopekka är en över 80 år gammal ångbåt – och den sista äkta passagerarångbåten i det finska havsområdet. På sommaren ångar Ukkopekka på morgonturen genom den natursköna skärgården mot sommarstaden Nådendal, till stranden i den gamla trästaden, nära Muminvärlden. Det finns avgångar kl. 10 och 14 och det tar mindre än två timmar i en riktning.

När kvällen anländer är Ukkopekka i de vuxnas smak. Kl. 19 avgår kvällskryssningarna från Aura å till den gamla fyrvaktarens skär. På Loistokari hålls det romantisk-nostalgisk dans på bryggan och skärgårdsmiddag med rökt fisk på en klippa under Erstans himmel.

Publicerad | Uppdaterad

Läs mer