Utflyktsöar utanför Åbo

OM DU ÄNDÅ VAR I ÅBO – VID VÄRLDENS VACKRASTE SKÄRGÅRD. VEPSAM, MAJSOR OCH PÄHKINÄIS ERBJUDER EN- ELLER FLERDAGSUTFLYKTER I SKÄRGÅRDEN FÖR HELA FAMILJEN.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

I närheten av Åbo finns det många sätt att semestra och ta sig fram. Ett av de mest populära sätten är att besöka en utflyktsö i innerskärgården, dit man kan åka på sommarutflykt i en eller flera dagar.

Vepsam mitt i Airisto är den största av öarna och även den som erbjuder flest aktiviteter och övernattningsmöjligheter.

Vepsam mitt i Airisto är den största av öarna och även den som erbjuder flest aktiviteter och övernattningsmöjligheter. Här kan man exempelvis ägna sig åt frisbeegolf, minigolf, volleyboll, fotboll och allt annat man kan komma på när man vill vara aktiv. Dessutom finns det en mycket bra badstrand.

Majsor och Pähkinäis ligger lite längre ut i skärgården och är därmed lite lugnare utflyktsmål. Man tar sig till ön med en färja från Happala på Rimito. Färjan är gratis, men man måste boka plats på den senast dagen före.

På alla öar hittar man kaféer som är öppna varje dag och små restauranger. Det finns olika sorters bastur att hyra samt vindskydd och eldstäder som kan användas fritt. Alla öarna är även bra ställen för att umgås en kväll med exempelvis kolleger eller vänner.

MER INFORMATION

Text Juuso Suominen. Video Kim Allen-Mersh.

Publicerad | Uppdaterad

Läs mer