Saker att göra med barn utomhus x 4

Letar du efter något roligt att göra med barn, men helst utomhus? Dagen susar förbi i snabb takt på olika äventyrsparker och utflyktsöar där man badar och leker.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Flowpark

Äventyrsparken Flowpark erbjuder sanslöst roliga upptåg för hela familjen. Balansera på lina, ta dig över hinder och häng i lianer som Tarzan. Här får man släppa ut sin inre apa och överträffa sig själv. Äventyrsbanorna är byggda i riktiga träd och man kan flowparka ända upp på tjugo meters höjd – om man vågar!

Banorna är färgkodade enligt svårighetsgrad, så det finns utmaningar för klättrare på alla nivåer. Även de mindre flowparkbesökarna har fått alldeles egna banor, så ingen blir utan svindlande upplevelser.

2JukuPark

I vattenparken JukuPark kan man dyka ner i ett badparadis i sjörövaranda bara några kilometer från salutorget i Åbo. Det finns bra kommunikationer med lokalbussar till parken. 

Här kan man kasta sig ner för den häftiga vattenrutschkanan Free Fall eller den fartfyllda Boomerang där man sitter i en ring eller så kan man hoppa i hoppborgarna. I vattenleklandet Pirate Island med sin grunda bassäng finns det massor av roligt för de minsta vattenmonstren. Mellan baden kan man äta i parkens egen restaurang eller njuta av kaffe och glass vid sidan av bassängen. Det finns gott om platser där man kan vila i en solstol, och eftersom vi är i Finland finns det även bastu.

3Äventyrsparken

När man vill roa små busfrön på ett enkelt och trevligt sätt i Åbo är Äventyrsparken Seikkailupuisto, Selkkis, ett säkert kort. Detta paradis för barn med spring i benen bjuder in till lek och rörelse oberoende av årstid, och det finns lek- och klätterställningar och annat skoj både för småbarn och barn i skolåldern. I sommarens hetta kan man svalka sig under duschsvampen och i plaskdammen.

Förutom den stora lekparken utan inträdesavgift bjuder Seikkis på barnkulturevenemang, som exempelvis teaterföreställningar, konstverkstäder och musikskola. Samtidigt kan man även passa på att gå till fågeldammen och Trafikstaden på andra sidan av Kuppisparken.

4Vepsarn och andra utflyktsöar

När man ser ön Vepsarns vita sandstrand och små trästugor kan man inte tro att det tidigare har varit ett gömställe för smugglare. Numera kan man åka till Vepsarn för att få en smak av skärgårdslivet endast en timme med båt från Aura ås strand.  Man kan smidigt göra en dagsutflykt till ön, men det passar också för en övernattningstur.

Förutom Vepsarn har Åbo stad även två andra utflyktsöar: Pähkinäis och Majsor. De öarna tar man sig till med gratisfärjan M/S Isla från Haapala på Rimito. 

Publicerad | Uppdaterad