Saker att göra med barn inomhus x 4

Letar du efter något roligt att göra med barn, men helst inomhus? Ta med de små till den färggranna djungeln i botaniska trädgården, till ett spännande museum eller till köpcentrets myller.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Forum Marinum

Forum Marinum lockar till sig familjer bara genom sitt yttre skal: på stranden framför museet står den ena mer imponerande båten än den andra och på tomten ståtar en enorm prästkrage som inbjuder till klättring. 

Inomhus påminner golvbräderna om en riktig båt och i taket hänger gamla galjonsfigurer i trä och välkomnar besökarna till museet. De många miniatyrerna, riktiga minorna och båtarna gör att det finns tillräckligt att undersöka under en lång tid. Under skeppshunden Axels ledning med hjälp av lek och berättelser går det som en lek att bekanta sig med sjöfartens historia.  

2Botaniska trädgården

Runsala i Åbo känner många igen på grund av Ruisrock, men det finns också mycket annat på ön. Många lokala barns favorit är Åbo universitets botaniska trädgård, som är en oas mitt i öns vackra natur. 

I trädgården, som öppnar sig mot inomhus- som utomhusutrymmen, finns det saker att utforska för såväl stora som små upptäcktsresande. När man beundrar växtlighetens mångfald kan det flyga en kakadua över huvudet och man kan se karpar som plaskar i bassängen. Utomhus bör man definitivt gå och titta på den gamla ihåliga eken – i stammen får till och med en vuxen plats.

3SuperPark

I denna inomhusaktivitetspark finns det något roligt att göra för hela familjen. SuperPark kan du besöka oavsett väder och under samma tak kan man hoppa trampolin, klättra ikapp mot höjderna och utmana kompisarna i ett trampbilslopp. De våghalsiga tar sig an voltbanan eller skejtrampen och på Game Arena kan man mäta sig i basket eller hockey. Man blir garanterat svettig! 

4Köpcentret Skanssi

Barnfamiljernas shoppingturer är fulla av överraskningar – positiva sådana, om man frågar Skanssi! I det nyaste köpcentret i Åbo har man gjort det så enkelt och smidigt som möjligt att ha med barn: man tar sig till ett lekställe genom ett uppvärmt parkeringshus och därifrån till ett familjerum där man kan byta blöja. Man kan även sitta och amma bekvämt i fåtöljer. 

Spelrummet, plaskdammen på gården och Skanssis eget bibliotek finns där för att underhålla barnen om shoppingen börjar gå dem på nerverna. Varje familj kan välja den lekplats som passar bäst och det finns även matställen för alla smaker. 

Publicerad | Uppdaterad