Stora evenemangsplatser x 4

Här händer det allt möjligt roligt, alltifrån ishockey till konserter och från möten till mässor. Måste upplevas.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Gatorade Center

Gatorade Center, även känt som Åbohallen, har funnits i staden i nästan 30 år och ölupplevelserna är en fullträff. I ishockeylaget TPS hemmahall kan man prova uppbromsning på den största videokuben i Norden på restaurangen med fullständiga rättigheter. Här arrangeras även andra stora evenemang, exempelvis VM i Agility.

I hallens eget kök kan man äta sushi, varmkorv eller en trerättersmiddag. Med en TPS-lunch kan man ladda energidepåerna som ett ligalag. I den populära Hunajamaailma (Honungsvärlden) kan man under matcherna bland annat klättra på en klättervägg och röra sig aktivt.

2Marli Areena

I Marli Areena glider man fram på isen såväl på FM-seriens ishockeymatcher som vid synkroniserad och vanlig konståkning. Stämningen i gamla hederliga Kuppis gör en inte besviken: här kommer man mycket nära evenemangen i sällskap av några tusen åskådare till. 

Marli Areena ligger på en central plats i Åbo östra centrum, Finlands äldsta och största stadspark i hjärtat av Kuppis. Området har en lång idrottshistoria: på väggen med legender kan man se hur man har åkt skridskor på samma plats på öppen is redan på 60-talet. 

3Åbo Mässcentrum

Åbo Mässcentrum är känt för sina traditionella och banbrytande mässevenemang – från bokmässor till hantverksmässor och från kattutställningar till hoppborgsvärld vid årsskiftet. De skinande nya entré- och möteslokalerna gör Mässcentrum till en ännu bättre plats för alla typer av möten. 

Möteslokalerna används för mässor, men de är även lockande för privata möten. Det är lätt att fördjupa sig i saker med den allra senaste tekniken och lokalerna är mycket anpassningsbara. Läs det aktuella mässprogrammet på Mässcentrums webbplats.

4Logomo

I VR:s gamla verkstad fick man tidigare tågen att gå, men nu på Logomo jobbar man med fenomen. Kulturcentret, som blivit känt som Voice of Finlands livearena, pulserar av evenemang i form av alltifrån intima klubbar till konserter för tusentals personer och teaterföreställningar till konstutställningar. Utöver kulturevenemang står Logomo också värd för mässor, möten och konferenser – samt t.o.m. bröllop.

Den karga industribyggnaden byggdes om till evenemangslokaler inför 2011 då Åbo var kulturhuvudstad. Slutresultatet blev elegant, lekfullt och kraftfullt på samma gång. I dag hyser lokalerna 90 olika företag.

För- och efterfester går att ordna i Logomos Teatro, och lunchen på Logomo Kitchen är mångsidig och populär. Om du letar efter en lite speciellare festlokal, lönar det sig att kolla upp vad Logomo kan erbjuda. Du kan följa evenemangskalendern på Logomos webbplats.

Publicerad | Uppdaterad