Sommarguide till Hansakvarteret

Komplexet som kallats Åbos mest urbana shoppingcenter har alltid varit bra på så sätt att man under glastaket hittar allt man kan behöva.Här följer några tips inför sommaren.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Renovering pågår – du är välkommen till Hansa!

om sedan våren 2018. Trots lite hammarslag och full verkstad är Hansa och butikerna öppna som vanligt medan renoveringen pågår.

Ombygget är på slutrakan och färdigställs i december 2019.

Och så tipsen...

Shopping

Hansa har ett brett utbud av klädaffärer och förstås också specialaffärer för spel, leksaker, inredning och elektronik. Det finns intressanta varor för både yngre och äldre.

Du som behöver nya kläder till våren kan kolla ZARA (enda butiken i Egentliga Finland), New Yorker som öppnat sommaren 2018 samt hela Finlands största H&M. Flaggskeppet för finskt mode, Marimekko, har en fantastisk butik där du hittar snygga kläder och speciella textilier och kärl för hemmet. Om du tycker om skandinavisk stil, blir du förälskad i den fina butiken.

På Kristinegatan hittar du Granit, där nästan alla vill köpa något. Om du vill ha något nytt till ditt hem, din balkong eller terrass, gå in till Granit och ta risken att förälska dig i utbudet.

God mat och kaffe

Nå var kan man då äta i Hansa?

I övre våningen i Guldhuset finns en så kallad ”food court” där alla kan köpa något man gillar och äta tillsammans vid samma bord. Med sommaren i sikte – speciellt om vädret är bra – rekommenderar vi att smaka på utbudet nere i Hansa.

Salutorgets sida i Hansa hittar du goda hamburgare i en stygg restaurang. Restaurangkonceptet NAUGHTY BRGR har uppstått som ett resultat av Akseli Herlevis tioåriga bakgrundsarbete. Och nog märks det på smaken – ställets hamburgare är i all sin enkelhet G-O-D-A.

På Universitetsgatan hittar du Åbo-mexikansk mat... eller mexikansk mat i Åborestaurangen El Nam. Här hittar du nachos, burritos och sallader som du kan avnjuta på uteserveringen medan du följer gågatans vimmel. Godbitar kan du välja direkt i menyn eller plocka ihop en portion efter egen smak – såser och fyllningar finns det, så bered dig på att det blir svårt att välja.

​​​​​​​Om du inte känner för amerikanskt eller mexikanskt just nu, hur vore det med japanskt? På Eriksgatan hittar du Hanko Sushi som har kvalitativ handgjord sushi på garanterat färska råvaror.

​​​​​​​

Sist men inte minst har vi caféer och Hansas övriga delikata ställen.

På Eriksgatans sida hittar du idylliska Bean Bar, där solen ibland skiner på uteserveringen hela dagen. Caféet är känt för gott kaffe och har salt och sött, som toast och belgisk chokladkonfekt. Här kan du köpa hem bönor eller färdigmalet kaffe.

Heta sommardagar rekommenderar vi starkt Jungle Juice Bar. Du kan hämta saft eller smoothie i Hansa då du är på väg genom köpcentret. Extrapoäng för dryckernas roliga namn!

Om det inte är sommarväder kan du njuta av uteserveringsstämning inomhus. Espresso House har en fin servering på Hansatorget. Utöver heta drycker och bakverk kan vi speciellt nämna ställets iste, frapino och islatte. Mums!

MER INFORMATION

Text Stina Frimodig. Bilder och video Kim Allen-Mersh.

Publicerad | Uppdaterad