Sommarens bästa bussturer x 3

Med buss kommer man enkelt från ett ställe till nästa, och så får man i lugn och ro kolla in alla sevärdheter under resan. Utöver rundvandringar ordnar lokala resegurun Visit Turku även stadsrundturer med buss. Om man inte kan gå längre sträckor eller reser med små barn, rekommenderar vi varmt att ta bussen!

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Jyckeberga stadsrundtur för barn

Läser ni i er familj också Mauri Kunnas böcker? Den här skojiga stadsturen som baserar sig på boken Jyckebergare i stan är varje barns dröm.

Rundturen leds av roliga guider och åker via många ställen som är bekanta från boken: Åbo slott, segelfartyget Suomen Joutsen och hantverksmuseet på Klosterbacken. Utfärden riktar sig särskilt till barn, och erbjuder en ypperlig chans att få även de minsta att intressera sig för stadskultur!

Vuxen 23 €
Barn (4–14 år) 12 €
Barn 0–3 år gratis

2Rundtur på varvet Meyer Turku

Har du alltid velat se hur världens största kryssningsfartyg byggs? Rundturen på Meyer Turku ger en inblick i varvsindustrin i Åbo och båtbyggandets historia fram till idag. Rundturen börjar med ett besök till det maritima centret Forum Marinum varefter den fortsätter till varvet Meyer Turku för att titta på de fartyg som håller på att byggas.

Hur mycket vet vi egentligen om varvets verksamhet eller om hur fartyg byggs? Ämnet intresserar och lockar många av oss. Efter rundturen kan man nästan kalla sig en vedertagen expert.

30 € / pers. Åldersgränsen är 15 år.

3Turku in a nutshell by Lena

Önskar du visa upp Åbo åt vänner eller bekanta från nära eller fjärran, men känner inte någon bra stadsguide? Då är svaret Lena.

Familjeföretaget Lena’s Sightseeing grundades redan år 1994, och denna förtjusande dam vet ungefär allt som är värt att veta om Åbo. Rundturen Turku in a nutshell by Lena är en salig blandning av historia och nutid i Finlands äldsta stad – kalla fakta i ett nötskal. Rundturen för upp till 6 personer görs med en trevlig minibuss.

25 € / pers.

Publicerad | Uppdaterad