För grupper x 6

Hitta de bästa aktiviteterna och upplevelserna för privata evenemang och företagsevenemang. Ta med gänget till en rökbastu för att koppla av eller till en äventyrspark för att röra er.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Herrankukkaro

Denna tjärdoftande, avkopplande plats, som byggts kring en gammal fiskargård, är annorlunda och lockande och endast en halvtimme från Åbo. De uppvärmda poolerna vid Skärgårdens strand, världens största rökbastu under marken, vildfångad fisk framför en öppen eld – verkligen som i Herrens börs! 

I stormlyktornas sken är stämningen mättad året om, även med havet som skummar bredvid. Mötes-, rekreations- och festtillfällen kan arrangeras såväl till tio personer som flera hundra. Man kan övernatta i det rödmålade fiskartorpet eller varför inte i en fågelholk byggd för människans dimensioner. Platsen är endast för grupper, så samla ihop ett gäng och boka.

2Flowpark

Finns det våghalsar bland dina kompisar eller kolleger? En aktiv dag i äventyrsparken Flowpark är inte bara roligt, utan även en utmanande idé både för svensexor och möhippor och en aktiv dag. De lekfulla tävlingarna på höjderna förhöjer stämningen ytterligare. Visa vad du kan och sporra andra att också prova.

Det finns banor för alla smaker, och därför är det en aktivitet som passar många olika sorters grupper på olika nivåer. I ett bra gäng blir det garanterat full fart oavsett om du är en erfaren klättrare eller inte. Du kan räkna med att händerna är ömma från klättringen nästa dag – och att kinderna är ömma av skratt. 

3Linnasmäki

Konferenshotellet Linnasmäki är inte bara ett övernattningsställe – där anordnar man både familjefester förmånligt och schäferhundförbundets vårdagar. Tekniken i auditoriet som rymmer 200 personer har just förnyats, och akustiken duger även för kören Cantores Minores.

Under Linnasmäkis tak hittar man även ett par hundra sängplatser, en bastu, en swimmingpool och en tvättlokal. Det är fyra kilometer till Åbo centrum och utanför finns det en stor gratis parkering. I skogen kan man titta på ”linnasmäki” (slottsbacken) som gett platsen dess namn, det vill säga stenvallar från ett slott från järnåldern.

4Villa Wolax

Cirka 20 minuter från Åbo (och en och halv timme från Helsingfors) finns det en skärgårdsvilla byggd i slutet av 1800-talet som tillhörde en adelsfamilj, som numera kan bokas för fester och konferenser.  

Villa Wolax passar för fester eller konferenser för upp till 120 personer. Här kan man smörja kråset med köksmästarens skärgårdsläckerheter och basta hela 60 personer på samma gång. Från bastun kan man kasta sig direkt i havet eller i bubbelpoolerna. Villa, strand, bastu och mat – en oslagbar kombo året om. 

5Soling-segling i skärgården

Prova på kappsegling med vännerna - du behöver ingen tidigare erfarenhet. 

Någon gång i mitten av 60-talet planerade norska Jan Linge en segelbåt som blev en legend. Soling var en egen olympisk klass från år 1972 fram till år 2000, och inte utan en anledning. Med dessa klassiker ökas både farten och pulsen.

Det finns sex nybyggda, sprillans nya båtar utrustade med North Sails-segel. I en båt får det plats en besättning på fem personer, så man kan även segla i en större grupp. Erövringen av skärgårdshavet börjar här!

6Kunstenniemi lägergård

Endast en kort resa från Nådendals centrum och man befinner sig i en vacker skärgård på Kustenniemi lägergård. Här kan man njuta av det öppna havet i en koja som fungerat som patrullstuga eller Kustenkaris timmerbyggnad – i lugn och ro. Församlingens förmånliga stugor vid stranden är öppna för alla typer av grupper och det ryms 24 personer även i en mindre sådan.

De enorma tallarna i Kunstenniemi som omges av havet väcker beundran och bastun vid stranden ger en extra dimension till mötet eller festen. Det finns mycket att göra, alltifrån paddling och volleyboll till trädgårdsspel.

Publicerad | Uppdaterad