Östersjön är det nya Berlin

GLÖM TRÖTTHETEN OCH STRESSEN, BOKA LITE VÄLFÖRTJÄNT LYX, NÖJEN OCH GOD MAT. NEHEJ, LÅT UTLANDSRESAN VARA. ETT DYGN AV NJUTNINGAR OCH LYX PÅ VIKING LINE GÖR UNDERVERK.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Om vi är helt ärliga så är kryssningar inte min grej. När gänget föreslår att vi ska åka på kryssning tillsammans är jag alltså inte precis tänd på idén. Kunde vi inte åka till Berlin, till exempel?

Det är dock mitt i mörkaste november och svag som jag är låter jag mig övertalas mot löften om skumpa, spabehandlingar och en livespelning med Pete Parkkonen. Jaja, kör till då!

Det är dock mitt i mörkaste november och svag som jag är låter jag mig övertalas mot löften om skumpa, spabehandlingar och en livespelning med Pete Parkkonen. Jaja, kör till då!

#girlsnight

Medan Viking Grace inleder sin kvällstur och kastar loss i Åbo hamn slänger vi våra grejer in i hytten. Efter en snabb uppiffningsritual är vi klara att ta emot helgen. Kvällens första etapp är vi alla eniga om: till baren!

Vi bestämmer oss för att kolla in Seamore Champagne Lounge och märker genast att det var ett gott val. Stället har lagom med klass och atmosfär utan att vara snobbigt. Men nu kommer frågan om vad vi ska beställa. Barmästaren hör oss fundera högt och är vänlig nog att föreslå champagnecocktails. Genialt. Tre sådana, tack!

Vips har vi framför oss vackert skära drinkar där champagnen har sällskap av apelsinmarinerade jordgubbar och krossad is. Vad vore denna perfekta cocktailupplevelse om man inte fick dela den på Instagram?

– Helt ljuvlig, och inte alls för söt!

– Kan man äta jordgubbarna?

– Blir det för pinsamt om jag sätter #girlsnight?

– Neej, sätt med det!

 

När vi har tömt glasen på de sista jordgubbdropparna styr vi stegen mot Club Vogue, nattklubben på Viking Grace. Jag har aldrig upplevt en konsert eller någon annan underhållning till sjöss och vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig.

Men hör och häpna, när jag står där omgiven av glada åhörare på festhumör och Pete Parkkonen ger järnet med bar överkropp försvinner alla mentala bilder av unkna båtdiscon – det här är faktiskt jättekul! Jag sveps med av stämningen och glömmer helt och hållet att vi faktiskt seglar ute på Östersjön. Efter det sista extranumret är ingen av oss sömnig – tvärtom. Vi stannar kvar på dansgolvet och njuter en god stund till.

Underhållning och skoj – check!

Arla morgonstund i bubbelpoolen

Den tidiga väckningen är ingen höjdare men så fort vi stigit in på Viking Grace Spa & Wellness är vi eniga om att det här var ett bra beslut.

Spaavdelningen ger all den njutning vi kunnat önska oss. Finns det något skönare än att sjunka ner i ett ångande varmt bubbelbad och låta blicken vila på skärgårdsvyerna som glider förbi? Novembermorgonen där ute må vara kall och grå, men på insidan njuter vi av värme och lyx.

Mellan bastubaden testar vi snögrottan, faktiskt både kul och uppiggande att sitta en stund i minusgrader. Det finns också två VIP-bastuavdelningar med bubbelpool– va kul det skulle vara att komma någon gång med ett större gäng!

Behandlingar gör gott

För att göra det mesta av spabesöket hade vi bokat varsin behandling: Netta valde helkroppspeelingen Sea Salt Oil Scrub, Sanni hand- och fotbehandlingen Hands & Feet och jag bestämde mig för BABOR Onboard, en skräddarsydd ansiktsbehandling. I alla behandlingar används produkter ur den högklassiga tyska serien BABOR, som doftade himmelskt gott.

Efter 45 minuter hade zen sannerligen infunnit sig och huden kändes underbart len. Inte alls illa, Grace. Inte alls illa.

Lyx och avkoppling – check!

Psst! Det är säkrast att boka spabesöket och behandlingarna före avgång. Kolla urvalet i Spa Menu här.

Buffé eller något extra?

Eftersom vår kryssning handlade om nya upplevelser och lite extra lyx beslöt vi oss för att stå över The Buffet denna gång och istället äta på Oscar à la Carte , först premiumfrukost och senare trerättersmiddag.

Frukosten dukas fram på ett stående bord, kaffet serveras till bordet. I frukosten ingår ett glas mousserande vin som vi alla tackade ja till med en mun. Det stående bordet är lagom stort och man slipper de långa köerna i buffén. Rätterna är färre till antalet men noga utvalda – en perfekt mix av allt möjligt trevligt. Våra favoriter var de dignande fruktfaten, pannkakorna och de gulliga hälsoshottarna.

Och trerättersmiddagen?

Den var en sammansvetsad helhet av välkommen omväxling. Hälleflundran som Sanni hade beställt kom rent av med i topptrean över alla fiskrätter hon någonsin har ätit. Det var inte illa, det! Vinrekommendationerna var alla mitt i prick och det fanns även vegetariska rätter. Det här stället skulle jag utan tvivel välja en gång till.

God mat – check!

Sista minutens shopping?

Vi har lite tid kvar förrän båten är framme i Åbo och beslutar att ta en sväng i Shopping World

Var det kanske spabesöket som väckte suget på lite mer lyx? Om man kunde ta med lite av samma känsla hem till sig? Efter en stunds noga övervägande bestämmer jag mig för en vegansk peelingmask av det danska märket ECOOKING som försäljerskan rekommenderar särskilt för min hy. AHA-syror och rena råvaror lär vara grejen med denna produkt. Jag ser fram emot lite spakänsla hemma i mitt eget badrum. Lyxigt!

Hur ser det ut i de andras varukorgar?

Netta hittade en fin tröja och köpte två flaskor glögg, en åt sig själv och en som gåva. Hon lär även ha varit på vippen att köpa örhängen och parfym, men det fick vara denna gång. Sanni förevisade ivrigt några Rieslingfynd som hon gjorde i vinhyllorna.

Shoppingfynd och någon gåva – check!

Medge att du hade roligt.

Under hemresan plingar det till i vår WhatsAppgrupp: ”Okej, tjejen. Medge att du hade roligt.”

Medges. Jag hade roligt. Viking Grace var en positiv överraskning. Det var kul att märka vilken våldsam utveckling konceptet har genomgått och att det verkligen finns något för alla.

Nästa gång kunde det vara kul att åka på någon av Viking Lines temakryssningar eller samla ett större gäng och ha roligt alla tillsammans. För en gruppresa kunde man faktiskt boka ett konferensutrymme och beställa något kul program via Viking Events, till exempel yoga eller ölprovning.

Du hittar Viking Events hela utbud här.

BOKNINGAR

Artikeln har skrivits i samarbete med Viking Line.
Text: Jemina Sormunen. Video: Kim Allen-Mersh.

Publicerad | Uppdaterad