Se och upplev Salo x 2

Alla vill till Salo, inte undra på. På torgevenemanget Iltatori är det lagom mycket vimmel och i Tykö nationalpark får själen vila. Turistande på hemmaplan när det är som bäst!

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Torgevenemanget Iltatori

Varje torsdag från juni till slutet av augusti fyller torgevenemanget Iltatori torget i Salo med hundratals torg- och loppmarknadsförsäljare, tusentals människor och ett glatt sorl. Plötsligt vill alla till Salo! Hit kommer det både folk från grannkommunerna och sommarstugefirare från regionen. Människovimlet bland försäljningsställena, torgkaféerna och loppmarknadsstånden är verkligen överraskande.

Efter att ha utforskat utbudet i stånden kan man nästan konstatera att det som inte finns på Iltatori i Salo behöver man troligtvis inte. Kvällen kröns av en gratiskonsert av en känd inhemsk artist mitt på torget. Evenemanget arrangeras av Suvisalo ry.

2Tykö nationalpark

Stadsborna blir stumma inför Tykö nationalparks skönhet. I sjön Matildajärvi glider en roddbåt fram och på stranden plaskar en grupp barn. Behöver man ens åka utomlands när det finns så fina platser i Finland?

I Tykö nationalpark har man gjort det otroligt smidigt att gå på utflykt året om. Det är bra leder och skyltar och det finns flera tältplatser och eldstäder. Det är lättast att ta sig hit med bil: det är 20 km från Salo och 80 kilometer från Åbo.

Publicerad | Uppdaterad

Läs mer