Vad kan man göra i Åboregionen x 2

Har du gått på åstranden miljoner gånger och sett så mycket av Åbo slott? I så fall ska du kolla in de här tipsen i Åboregionen.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Doerz

Har du någonsin funderat över vad åboborna gör när de inte sitter i en turistbuss på väg från Salutorget till Åbo slott? 

Just precis. Om du vill uppleva det genuina och kanske även det vardagliga Åbo, åbobornas Åbo, ska du först gå till Doerz. Då kan du hitta nya upplevelser i sällskap av lokalborna. 

Idén till Doerz började med att Tomi lärde känna lokalbor i Warszawa, som introducerade sina favoritställen för honom. Nu finns det åtskilliga åbooriginal på plattformen som erbjuder aktiviteter som själva är entusiastiska: prova exempelvis luftakrobatik under ledning av Emma eller åk till det bästa svampstället i Åboregionen tillsammans med Johanna.

www

2Konstrundan

På skulptören och bildkonstnären Arja Maarit Puhakkas gårdsbyggnad i Pargas pryds väggen av ett stort tecknat verk, som har skapats med det som konstnären kallar det fria streckets teknik. På vinden finns det målningar och man ser konst i olika former i varje hörn av gården. 

Konst är en del av varje människas liv, men hur många har varit på de platser där den skapas? Konstrundan öppnar en gång om året portarna till olika konstnärers arbetsrum, så att vem som helst kan titta in och se hur konstnärslivet faktiskt ser ut. Evenemanget är i september – datum och öppna ateljéer hittar du på Konstrundans webbplats.

www

Publicerad | Uppdaterad