Härliga kaféer i Åbo x 3

Vad sa åbobon på kaféet? Knappast något särskilt, men besök ett av dessa fantastiska Åbokaféer och ta reda på det.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Café Art

När man letar efter ett kafé som välsignats med Åbos vackraste miljö är konstkaféet Café Art ett förstahandsval. En uteservering vid Aura ås strand, nyrostat kaffe från Åbo Kafferosteri och en hembakad bit tårta är en lockande kombination för vem som helst.  Läckra sallader och soppor ingår också i kaféets utbud. Kaffet här är så ovanligt gott att titeln Årets Barista har gått till Café Art inte mindre än sju gånger! Som tur är kan man även köpa med sig kaffet hem eller för att ge bort som present.

2Cafe Brahe

I hjärtat av Åbo centrum i köpcentret Hansa ligger Café Brahe, vars legendariska jättekanelbullar tar bort det allra största sötsug. Bakverken på Brahe håller verkligen måttet när det gäller både storlek och smak. Insidertips: prova även morotskakan! Här kan man följa vimlet i Åbos äldsta köpcenter medan man sippar på en latte eller ett annat gott kaffe. 

3Piece of Cake

Piece of Cake – MBakery Café är ett kafé som ligger i Åbos stämningsfulla gamla saluhall där bakverken har gjorts av vinnaren av titeln Finlands bästa bageri 2015. Här råder en sympatisk stämning – inte minst på grund av den vänliga kundservicen. Gott kaffe, ett fantastiskt kaksortiment, hyllor som dignar av färskt bröd bakat med hantverkskänsla. Var ska man börja?

Publicerad | Uppdaterad

Läs mer