Goda hamburgare x 4

När hamburgersuget kommer finns ingen tid att förlora. Undvik blodsockerfall och onödig googling och prova de här fantastiska hamburgerställena i Åbo. Varsågod!

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Hesburger

Hesburger är Åbos eget hamburgerunderverk och det så kallade sydänhese (se kartlänk) finns i Åbo centrum. Trots att det är en snabbmatsrestaurang är stämningen här helt unik. Inredningen är rolig och det finns sittplatser i form av alltifrån barstolar till mjuka soffor. Uteterrassen är rymlig och härligt europeisk. 

Hesburgers mest kända hamburgare, Kerroshampurilainen (dubbelburgare), är en lagom dos traditionell hamburgerkultur. Hamburgaren och majonnäsen i den älskas av människor över hela världen.

2Morrison’s

På Kristinegatan hittar man de stora hamburgarnas tempel: Morrison’s passar dem som tar magens kurrande på allvar. Restaurangen i American diner -stil passar många smaker både genom den avslappnade stämningen och den digra menyn. Många tycker även om hamburgare, som finns både i vego- och köttversioner.

3O’Learys

Fotboll här, ishockey där och tennis här. Är det Åbos mest sportvänliga restaurangbar? Att döma av antalet teveskärmar är det åtminstone det – det finns ett tiotal. För dem som tycker om sport och hamburgare är O'Learys himmelriket, där Boston är starkt närvarande. 

Hamburgarna serveras på ett roligt sätt i korg. Krispiga pommes frites serveras till. Restaurangen ligger på Holiday Club Caribia och närä inomhusaktivitetsparken SuperPark, så man kan jobba upp aptiten innan måltiden genom att simma, hoppa, skutta, klättra och spela – för att bara nämna några exempel.

4Rantakerttu

Det finns en dekorativ tegelbyggnad från 1800-talet där det serveras hamburgare precis vid Aura ås strand. Stämningen är härligt avslappnad och man behöver inte anstränga sig för mycket på Rantakerttu – det är bara cool. 

Man får en tjock hamburgare med läckert bröd serverad till bordet. Man måste tänka igenom hur man ska äta den, för det är ganska mycket fyllning. Det har man dock inget emot – tvärtom. Den vassa kniven glider lätt genom den möra hamburgaren. Om man är sugen på hamburgare blir man inte besviken här.

Publicerad | Uppdaterad