Hotelltips på Åland x 2

Det är förvånansvärt enkelt att ta sig till Åland från Åbo, så ge dig av på en matresa för att njuta av god mat eller utforska den fantastiska skärgården. Här har du två mycket bra tips på hotell.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Hotell Pommern

Pommern är utan tvekan det mest imponerande hotellet i Mariehamn. På hotellet, som totalrenoverades 2015, kombinerar man trivsel och elegans – och man har verkligen lyckats. Oavsett om du väljer ett lyxigt Superiorrum eller ett roligt Muminrum får du en god natts sömn.

Den rymliga loungen på hotell Pommern är särskilt inbjudande på kvällarna, och man bör ta en avstickare till vinbaren även om man inte ska övernatta på hotellet. Man behöver inte ta sig längre än till entrén för att äta middag, för hotellets egen restaurang Kvarter 5 bjuder på stadens bästa matupplevelser genom sitt uppfinningsrika sätt att använda nordiska råvaror.

2Hotell Savoy

Hotell Savoy är stängt och öppnar åter i maj 2021.

På en liten gata bland färgglada hus och lindar hittar man hotell Savoy. Hotellets varma mottagande och den personliga och hemtrevliga atmosfären gör intryck och läget kunde inte vara bättre. I Mariehamns centrum är kaféerna, butikerna och sevärdheterna på gångavstånd och i slutet av gatan öppnar sig havet emot en. Savoy är en lokal pärla, där hela familjen trivs.

Hotellets egen frukostrestaurang Bistro Savoy serverar lokala läckerheter och på glasverandan är det trevligt att sitta och observera det lokala morgonlivet. På frukosten bör man smaka på den färskpressade äppeljuicen de och andra skandinaviska läckerheterna. Glöm inte att skriva en hälsning i gästboken i entrén!

Publicerad | Uppdaterad

Läs mer