Höstens stora muminäventyr

Kommer du ihåg när du var barn och ett år kändes som en så lång tid att man inte kunde fatta det? Eftersom de små har en egen tidsräkning slår Muminvärlden numera även upp sina portar på höstlovet och sportlovet till barnens glädje.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Vi känner alla den där mostern som börjar förbereda inför julen redan efter nyår och tonåringen som börjar planera inför nästa Ruisrock redan i juli. Själv känner jag även en småtting som börjar drömma om nästa utflykt till Muminvärlden redan när vi promenerar hemåt över bron Kailo.

Muminvärlden är en plats man lätt saknar.

Så är det: Muminvärlden är en plats man lätt saknar.

I början var Muminvärlden bara öppen på sommaren, men säsongen har gradvis utökats både på allmänhetens begäran och på grund av Muminvärldens egen strävan efter att sagobyn på Kailo ska användas i högre grad året om. Sedan hösten 2018 är Muminvärldens år indelat i tre säsonger.

Sommarsäsongen varar i nästan tre månader. Under den tiden är Muminvärlden öppen varje dag, inklusive midsommar.

Höstevenemanget var förra höstens nyhet. I och med äventyret Trollkarlen och den försvunna Kungsrubinen​​​​​​​ har Muminvärlden öppet hela tre helger i oktober. Det är en lösning som optimerats för familjer från olika delar av Finland, i och med att höstlovet är på olika veckor i olika delar av landet.

​​​​​​​Trollvinter är ett vinterevenemang som redan anordnats i över tio år. Det hålls vecka 8, samtidigt som skolorna i södra Finland har sportlov.

Höstlovsevenemang: Trollkarlen och den försvunna Kungsrubinen

Muminvärldens höstevenemang ger familjer en sagolik anledning att åka till ön Kailo och njuta av höstnaturen och höststämningen i oktober. Kanske inte så soligt, men lite HÄFTIGARE.

Den röda tråden i Muminvärldens höstevenemang är den välkända historien om Trollkarlens hatt om trollkarlens försvunna kungsrubin, som man letar efter tillsammans med publiken.

Den röda tråden i höstevenemanget är den välkända Trollkarlens hatt från Tove Janssons produktion om trollkarlens försvunna kungsrubin, som man letar efter tillsammans med publiken. De centrala rollfigurerna i berättelsen, Trollkarlen och Pantern, kan man nu se på Muminvärlden för andra gången hösten 2019.

Vad är Trollkarlen och den försvunna Kungsrubinen för berättelse?

– Allt börjar med att Mumintrollet hittar en hatt som visar sig tillhöra Trollkarlen, berättar Ann-Karin Koskinen på Muminvärlden, men avslöjar inget mer om handlingen. 

– Eftersom hösten är äventyrets tid, ville vi dra nytta av årstiden även i berättelsen. Trollkarlen och hans panter är bistra figurer och passar därför bra på just hösten.

Det sagolika temat kan du även njuta av på Trollkarlsskolan i Snorkens uppfinningspark. Där kan du fördjupa dig i trolleritrickens spännande värld och lära dig några trick själv.

Man kommer att hålla öppet sammanlagt sex dagar under hösten: 13–14 oktober, 18–21 oktober och 27–28 oktober.

BILJETTER OCH MER INFORMATION:

Samarbetspartner var Muminvärlden.
Text Liina Komi. Bilder och video Muminvärlden.

Publicerad | Uppdaterad