Hansakvarterets återkomst

Ifall du ännu inte är bekant med Hansakvarteret, även kallat Hansa, är det ett ikoniskt shoppingcenter som upptar ett av de finaste gamla kvarteren i Åbo. Under de tre senaste åren har Hansakvarteret genomgått en fullkomlig transformation och står nu så gott som klart.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Vilka är då nyheterna som Hansa har att erbjuda?

Först och främst har man velat göra shoppingcentret lättare att navigera, tillgängligare och trivsammare. Alla korridorer har setts över och passagerna har gjorts bredare och tillgängligare. Glastaket över Hansatorget har prytts med en enorm ljusinstallation vid namn Pilvi (sv. molnet) som kan användas för att skapa olika ljuseffekter enligt säsong och program. Det finns fler sittområden och -platser än tidigare, och laddningsstationer för telefoner och surfplattor. Låter ganska bra så här långt, eller hur?

Det finns alltså mycket nytt att se

Renoveringen har även hämtat nya affärer till Hansakvarteret: Clas Ohlson, underbara Moomin Shop, Change Lingerie och herrmodebutikerna Volt och Dressmann. Restaurangutbudet har utvidgats med den mexikanskt inspirerade snabbmatskedjan Taco Bell som öppnat på Eriksgatan.

Det finns alltså mycket nytt att se – utan att glömma alla gamla favoriter. Kom och se det glänsande nya Hanskvarteret med egna ögon!

MER INFORMATION

Text: Stina Frimodig. Foto: reklambyrå Dippi

Publicerad | Uppdaterad

Läs mer