Friidrottssommaren i Åbo 2020

SOMMAREN 2020 KOMMER ATT VARA EN RIKTIG SUPERSOMMAR FÖR FRIIDROTTEN. OS I TOKYO I JULI OCH EM I PARIS I SLUTET AV AUGUSTI. FÖRUTOM DET UTLOVAS DET EN SOMMAR SÄRSKILT RIK PÅ IDROTT I ÅBO I FINLAND. HÄR VISAR VI DET FULLSPÄCKADE PROGRAMMET.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
finska mästerskapet i friidrott hålls i Åbo, när Kalevaspelen intar Paavo Nurmi-stadion den 13–16.8.2020.

Sommaren inleds med  Paavo Nurmi-festivalen som är tillägnad löparlegenden Paavo Nurmi, som består av flera olika evenemang. Paavo Nurmi-sportdagen (5–6.6.) På Paavo Nurmi-stadion får barnen prova på glädjen i idrottsupplevelser. Paavo Nurmi Games-afton (8.6) Paavo Nurmi Master/Junior Games samlar ungdomar och masteridrottare för att sikta på rekord. Följande dag (9.6.) hålls Finlands tuffaste internationella friidrottstävling, Paavo Nurmi Games, som är en del av det internationella friidrottsförbundet World Athletics Continental Tours tävlingsserie. På plats ser du garanterat toppnamn inom friidrotten från Finland och övriga världen, så köp biljett i tid. Festivalen avslutas med Paavo Nurmi Marathon (22.8.), som har blivit en tradition.

Och friidrottssommaren i Åbo slutar inte där, för finska mästerskapet i friidrott hålls i Åbo, när Kalevaspelen intar Paavo Nurmi-stadion den 13–16.8.2020. Kalevaspelen är den sista stället som många idrottare visar upp sig på med sikte på EM, så man vara säker på att det är spänning i luften.

MER INFORMATION

Text Stina Frimodig. Video Matias Tanner och Dante Mutashar.

Publicerad | Uppdaterad