Fem anledningar till att Spahotell Nådendal är bäst i Finland

SPAHOTELL NÅDENDAL VALDES TILL FINLANDS BÄSTA HOTELL 2019. VAD LIGGER BAKOM VINSTEN? VI BESTÄMDE OSS FÖR ATT TA REDA PÅ HUR FINLANDS BÄSTA HOTELL ÄR.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Spahotell Nådendal knep nyligen turistbranschens Oscar, då det fick utmärkelsen Finlands bästa hotell på den internationella galan World Travel Awards. Vi besökte hotellet för att ta reda på bakgrunden till segerns sötma.

  • Vad är World Travel Awards?
    Läs mer här

    World Travel Awards™, som etablerades 1993, stödjer, främjar och utvecklar den internationella hotell- och turistbranschen genom att lyfta fram och belöna aktörer inom branschen över hela världen. Idag betraktas World Travel Awards-märket som en av de mest prestigefyllda utmärkelserna inom turistbranschen. De branscher som man delar ut utmärkelsen till är alltifrån flygbolag till hotell och researrangörer. Vinnarna väljs ut genom en omröstning som både enskilda turister och branschfolk får delta i. 

Anledning nr 1: Rummen

Vinnarna av World Travel Awards väljs ut genom en omröstning som både enskilda turister och branschfolk får delta i.

När man pratar om bra hotell står ett trivsamt hotellrum överst på listan. På Spahotell Nådendal kan besökarna njuta av alldeles nyrenoverade rum, för alla rum på spahotellet har gjorts om helt under de senaste två åren (vi tog en titt i några av dem, och det såg bra ut). Man har även satsat på sängarna, så här sover man också gott.

Man kan välja mellan alltifrån Comfort-rum till presidentsviter. För Muminfans finns det naturligtvis Deluxe-rum med Mumintema.

Anledning nr 2: Servicen

Den medarbetare på Spahotell Nådendal som vi pratade med angav att de mångsidiga tjänsterna var hotellets trumfkort – och visst finns det att välja på. Under samma tak hittar man bland annat en spaavdelning, ett gym, en skönhetssalong och en frisersalong. Oavsett om du vill ha en lyxig hotellfrukost, en avkopplande ansiktsbehandling eller Kleopatras mjölkbad med skumpa (det finns faktiskt på menyn!) så kan du få det på Spahotell Nådendal.

Anledning nr 3: Utbudet av restauranger

På Spahotell Nådendal finns det också ett överraskande mångsidigt utbud av restauranger. Istället för att bara ha en hotellrestaurang finns det flera högklassiga matställen under samma tak. Oavsett om du är här en eller flera dagar finns det alltid något nytt att smaka. Det finns en à la carte-restaurang, en mer avslappnad familjerestaurang och beryktade Thai Garden, som har fått mycket ros för sin asiatiska mat. Prova du med.

Anledning nr 4: Läget

Läget, läget och återigen läget. Spahotell Nådendal har ett perfekt läge. Idylliska Nådendal är en lugn stad, men på lagom avstånd från Åbo. Om det bästa av allt, Muminvärlden ligger precis runt knuten. Föreställ dig ett spahotell med tennisbanor, gästhamnar och en havsmiljö som nästan ger en känsla av en semester i södern soliga, varma dagar.

Anledning nr 5: Personalen

Sist men inte minst: personalen. När vi pratade med medarbetare på hotellet blev det tydligt att de trivs på arbetet. Samarbete och en bra stämning var sådant som nämndes flera gånger. Och bara mellan oss så är det enkelt – en glad och engagerad personal är en garant både för högklassig service och för titeln Finlands bästa hotell.

P.S. En ny mask på kroken!

Även om man är bäst i Finland innebär det inte att man inte kan och vill utvecklas ännu mer. En liten fågel har viskat i vårt öra att det är spaavdelningen på Spahotell Nådendal som står näst på tur att renoveras. Snart blir det ännu roligare att plaska här.

LÄS MER OCH BOKA:

Samarbetspartner är Sunborn.
Text Stina Frimodig. Bilder och video Kim Allen-Mersh och Sunborn.

Publicerad | Uppdaterad