Fascinerande S:t Karins

OM DU REDAN KAN ÅBO BÖR DU BESÖKA S:T KARINS! DENNA LILLA STAD BREDVID ÅBO ÄR EN ÖVERRASKANDE LIVLIG KULTURSTAD, DÄR DET FINNS AKTIVA AMATÖRTEATRAR, EGNA KÖRER, EN HÄNFÖRANDE NATUR OCH MASSOR AV TREVLIGA STÄLLEN.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
De massiva ruinerna passar bra som såväl sommarutflyktsmål som kulisser till imponerande bilder till sociala medier.

En av de mest kända platserna i S:t Karins är den historiska Kustö slottsruin, som ger Instagrambilder av hög klass. 

Kustö slott restes vid Pikisviken en gång i tiden som tillflyktsställe för Finlands katolska biskopar på 1200- och 1300-talet. Numera finns det endast relikter från bottenvåningen kvar av byggnaden, men det gör inget, för de massiva ruinerna passar bra som såväl sommarutflyktsmål som kulisser till imponerande bilder till sociala medier. 

Runt ruinerna finns även bland annat en eldplats, en badbrygga och en sommarkiosk. Och om man vill ta en promenad går det en cirka tre kilometer lång naturslinga från slottsruinen som leder högt upp till  Kappelinmäki, där man har en fantastisk havsutsikt.

S:t Karins senaste dragplåster är det ståtliga Kaarina-talo i stadens centrum. Kaarina-talo, som blev färdigt 2017, beskrivs av alla S:t Karinsbor som ett kombinerat centrum för att inhämta kunskap, utföra ärenden och trivas. I huset anordnas det många olika konserter, naturserier och olika slags evenemang året om. Dessutom finns bland annat S:t Karins huvudbibliotek, servicecentret Fiskari och en lunchkafé i huset. Ta en avstickare till S:t Karins – här finns det massor att göra.

MERA INFORMATION:

Text Stina Frimodig. Video Kim Allen-Mersh.

Publicerad | Uppdaterad

Läs mer