Down by the Laituri – festival i hjärtat av Åbo

Fördomsfritt artistgarde och popuprestauranger fyller Domkyrkotorget i Åbo sista helgen i juli.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
därför satsar också DBTL ännu mer på kvaliteten och gästernas trivsel på alla områden.

En modern musikfestival kan även hållas vid foten av Finlands enda basilika från medeltiden. Vad är det du säger?

I praktiken betyder det att DBTL för andra gången anordnar en musikfestival i vuxensmak i en kulturhistoriskt betydelsefull stadsmiljö – Åbo domkyrka och Braheskvären.

Området behöver en festival värd namnet, och därför satsar också DBTL ännu mer på kvaliteten och gästernas trivsel på alla områden. För maten och drycken står en matgata som går genom festivalområdet, som är full av favoritrestaurangernas popuprestauranger och ett mångsidigt barutbud.

Man kan inte heller tala om festivalen utan att nämna musikutbudet. 2021 står en ännu mer fördomsfri uppsättning artister för underhållningen. Förutom de finska artisterna kommer man även att få se fler utländska artister än tidigare. Festivalen sträcker sig även delvis ner under valven i domkyrkan. I domkyrkan får man lyssna på eleganta klassiker tolkade av framstående finska konstnärer.

Tack vare sitt läge är det även lätt att ta sig till platsen, och all service och alla hotell ligger på gångavstånd härifrån. Av samma anledning bildas det inte heller några köer in i och ut från området.

Den 29–31 juli är kvällarna redan mörka, men ändå varma. Även om du är bekant med området har du troligtvis inte sett det så vackert upplyst nattetid.

Biljetterna har redan släppts, så sätt igång. 

Lisätiedot

Text Juuso Suominen. Video DBTL.

Publicerad | Uppdaterad