Danskonst i Åbo x 3

Åbos kulturliv består både av dans, teater och dansteater. Här följer några axplock från danskonsten i Åbo.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Västra regionala danscentrumet

Västra regionala danscentrumet (Läntinen tanssin aluekeskus) är en verklig guldåder inom dans, som alla som är intresserade av dans bör besöka.

På webbplatsen hittar man ett heltäckande collage av dansutbudet, alltifrån enskilda föreställningar till olika evenemang, så det är ett busenkelt sätt att få en överblick över allt aktuellt som händer inom dansen. Västra regionala danscentrumet ska också ha en eloge för att de stödjer och lyfter fram i synnerhet frilansdansare och deras arbete!

Dessutom är tröskeln låg för att delta i olika sorters dansaktiviteter, från workshoppar till föreställningar på beställning. Och allt möjligt annat – titta själv!

2Aurinkobaletti

Aurinkobalettis hemmascen ligger vid Aura ås strand, i den kulturhistoriskt värdefulla solgula fabriksfastigheten Manilla. Här lever och blommar den moderna dansen! 

Man började med nutidsbalett, men numera är Aurinkobaletti kända som en mångsidig och skicklig modern dansgrupp som med sin verksamhet vill betona att nutidsdansen tillhör alla. Aurinkobalettis konstnärliga ledare är dansaren-koreografen Urmas Poolamets, men varje år kan man även se verk av gästkoreografer.

3Dansteatern ERI

På dansteatern ERI blir dans, konst och musik till en förtjusande helhetsupplevelse. Teatern är känd för sina imponerande och säregna dansverk även internationellt, och dess grundare Tiina Lindfors, Lassi Sairela och Eeva Soini har en synlig roll i verken såväl som dansare, manusförfattare och koreograf. Eris verk behandlar intressanta teman, som både berör och får en att skratta. 

Publicerad | Uppdaterad

Läs mer