Brunchställen i Åbo x 4

Vi samlade Åbos bästa brunchställen, som är kronan på verket under helgen. Njut av en tallrik utvalda läckerheter eller ta om av den rikliga buffén.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Fontana

Fontana ligger i en elegant byggnad från 1898, Verdandihuset, som är en av Åbos mest intressanta byggnader – och mest populära brunchställen. Platsen har en atmosfär av avslappnad europeisk kafékultur och de stora fönstren som släpper in naturligt ljus gör lokalen trivsam.

På söndagar dukas det fram en riklig buffet, som är många brunchälskares dröm. (Man bör komma hit i tid, för man kan inte boka bord!)

2M Kitchen & Café

Hur låter det med brunch ovanför lämningar från det medeltida Åbo, i det gamla Rettigska palatset? M Kitchen & Café bjuder på en läcker brunch i entrén till museet Aboa Vetus & Ars Novalördagar och söndagar

Brunchutbudet varierar från vecka till vecka, och borden dignar av olika sorters sallader, croissanter och varma rätter. Det är värt att komma hit enbart för det hembakade brödet med pålägg, för att inte tala om läckerheterna från MBakery. Rekommenderas starkt!

3Tiirikkala

Det populära kafé Tiirikkala med fullständiga rättigheter är ett säkert val för fika, lunch eller cocktails, men även söndagsbrunchen ger anledning att gå hit. Den välkomponerade brunchtallriken är ett mer måttfullt alternativ till den traditionella buffén, och man behöver inte rulla ut därifrån efter att ha ätit för mycket.

Brunchtallriken finns både vegetarisk och med kött och kompletteras med tillbehör från ett sidobord. Här finns även specialkost  – vegantallriken rekommenderas varmt! 

Det charmerande gamla trähuset som står invid Lilltorget med sina taksparrar och brädväggar var länge en Artek-butik. Nu är det som en inredningsblogg med mjuk jazz som spelas i bakgrunden.

4Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone

När man närmar sig Turun Seurahuone, som reser sig ett stenkast bort från Saluhallen, är det bra att ha solglasögon på – det finns risk för att man blir bländad av hotellets nya utseende. Denna skönhet från 1920-talet fick i samband med sin makeover även nya restauranger: Gunnar Eatery & Bar och Solo Upstairs. Förutom mat bjuds det på trevliga detaljer och ögongodis.

Frukost eller lunch, vad ska man välja en ledig dag? Seurahuones långa brunch är svaret. På hotellet andra våning på Solo Upstairs finns ett dignande buffetbord och rätter som serveras till bordet som är riktiga hantverk.

Publicerad | Uppdaterad

Läs mer