Aktiviteter för barnfamiljer på höstlovet x 8

Ett perfekt höstlov i Åbo består av en perfekt mix av både avkoppling och lite action. Här hittar du några riktigt roliga tips inför höstlovet, som du får med hela familjen på.

Dela sidan

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Seikkisrock-kryssning

Barnen egen rockfestival Seikkisrock är sommarens tuffaste grej i Åbo, åtminstone om du frågar familjens minsta. Vad sägs om att återuppleva den fartfyllda och glada stämningen redan i höst – på en båt?

Seikkisrock goes Viking Line (6/10) bjuder på massor av livemusik och äventyr i sällskap av Ville Viking, ekorren Boogie och lodjuret Riffi. En drömkryssning för alla busungar.

WWW

2Muminvärldens höstevenemang

Mumintrollet hittar Trollkarlens hatt, vilket är början på ett spännande äventyr i den höstlika Muminvärlden. I och med äventyret Trollkarlen och den försvunna Kungsrubinen har Muminvärlden öppet hela tre helger i oktober. Lyxigt!

Har du inte köpt biljett än? Klicka här:

3Rundturer på Åbo slott

Åbo slott är en imponerande syn, men det är även de historier som döljer sig därinne. Ett besök på slottet är en resa i fantasins värld, och under höstlovet hålls det riktigt roliga guidade turer här.

Höstlovet 12/10–27/10. :

  • Riddarrundturer ti–sö kl. 11 och 14
  • Medeltidsguidningar ti–sö kl. 12.15
  • Historiens fasor för barn i skolåldern (K11) ti–sö kl. 16.30
    ​​​​​​​

4Spasemester på Caribia

Spasemester! Om ett bad i bubbelpoolen och att chilla på spa inte tar bort de sista spåren av stress från nackmusklerna är det inget som gör det.

På höstlovet på Caribia är arbetsfördelningen tydlig: de vuxna får koppla av och barnen får plaska omkring tills de storknar. Här kan man vandra mellan den mjuka hotellsängen och spaavdelningen tills både kropp och sinne känns som bomull.

5SuperPark

På höstlovet kan man även friska upp både kropp och själ i SuperPark, som bekvämt nog ligger precis i anslutning till ovan nämnda Caribia. SuperPark kan du besöka oavsett väder och under samma tak kan man hoppa trampolin, klättra ikapp mot höjderna och utmana kompisarna i ett trampbilslopp. Man blir garanterat svettig! ​​​​​​​

6Museer på höstlovet

Under höstlovet bjuder utställningarna på museet Aboa Vetus & Ars Nova på saker att göra, undersöka och förundras över för alla åldrar den 17–20/10.

Höstlovsprogrammet hittar du på Apoteksmuseet och huset Qwensel den 17–20/10.​​​​​​​ Här bjuds det på bland annat guidningar, lek i barnens apotek och en intressant konsert, Musik för historiska instrument.

Särskilda höstlovsdagar hålls även på Kurala Bybacke den 17–18/10 och på Biologiska museet, som anordnar en workshop där man kan göra magiska hängsmycken i trä den 19–20/10.

7Avkopplande shopping

Trött på att ligga och slöa hemma i soffan när det regnar ute och allt känns trist? Ge dig ut på lite shopping! Det är förvånansvärt avkopplande att bara strosa omkring och klämma på saker när man väl har tid till det.

Du kan till exempel gå hit: KUI Design, Hansakvarteret, PUF Design Market eller Skanssi. Kolla även in de handgjorda smyckena i den superhäftiga butiken Midas guldsmeder. Här får du dessutom fantastisk service!

8Flowpark

Äventyrsparken Flowpark erbjuder sanslöst roliga upptåg för hela familjen. Balansera på lina, ta dig över hinder och häng i lianer som Tarzan. 

Banorna är färgkodade enligt svårighetsgrad, så det finns utmaningar för klättrare på alla nivåer. Även de mindre flowparkbesökarna har fått alldeles egna banor, så ingen blir utan svindlande upplevelser.

Publicerad | Uppdaterad